InduSym


De transitie naar een gebiedsgerichte circulaire economie: verbinden van bedrijven en data

InduSym staat voor industriële symbiose, een vorm van circulaire economie: de reststroom van één bedrijf wordt de grondstof van een ander bedrijf. Met de informatie die we bij bedrijven ophalen ondersteunen wij in projecten voor verduurzaming op kleinschalig en regionaal niveau.

Onze kracht ligt in de uitgebreide kennis die wij hebben op het gebied van duurzaamheid en circulariteit. Dankzij onze online database brengen we energie, water en materialen gemakkelijk in kaart. Deze database wordt gevuld door duurzaamheidsscans bij bedrijven, waarbij we de bedrijven meenemen in de transitie naar een duurzame toekomst.

 

 

Circulariteit in reststromen en energietransitie

InduSym ondersteunt twee doelen. Enerzijds dient InduSym als ondersteuning bij de energietransitie door het ophalen van gegevens met betrekking tot energie en watergebruik. Anderzijds kunnen aan de hand van duurzaamheidsscans verbindingen gelegd worden tussen bedrijven om optimaal gebruik te maken van reststromen.

Door het in kaart brengen van de verschillende reststromen bij de bedrijven krijgen we een beeld van de totale reststromen binnen een gebied. Hiermee kunnen projecten opgestart worden om alternatieve, duurzame verwerkingsmethoden te ontwikkelen. Zo verduurzamen en optimaliseren bedrijventerreinen, met als ultiem doel 100% circulaire bedrijventerreinen.

Voor wie is InduSym?

Wij geloven dat het ontwikkelen van een circulaire economie pas van de grond komt als zo veel mogelijk spelers meedoen. Uit ervaring weten we de struikelblokken waar organisaties mee te maken hebben bij het opzetten van een circulaire economie. Ook herkennen we de barrières en drivers om draagvlak te creëren bij de MKB. Wij zijn er voor overkoepelende organisaties, zie onze projectmanagement pagina, maar ook voor de MKB, zie onze consultancy pagina.


Projecten

Kijk op onze projecten pagina voor voorbeelden van samenwerkingen.

Nieuws

De laatste activiteiten van InduSym staan op onze nieuws pagina.

Team

Geïnteresseerd wie er allemaal in ons team zit? Ga naar onze team pagina.

Grondstoffenrotonde

De grondstoffenrotonde van Helmond

Lees verder