InduSym


Missie

Circulariteit in reststromen en de energietransitie

InduSym staat voor industriële symbiose, een vorm van circulaire economie: de reststroom van één bedrijf wordt de grondstof van een ander bedrijf. Met de informatie die we bij bedrijven ophalen ondersteunen wij in projecten voor verduurzaming op kleinschalig en regionaal niveau.

 

Wat we doen

Gebiedsgerichte circulaire economie: verbinden van bedrijven en data

InduSym ondersteunt twee doelen. Enerzijds dient InduSym als ondersteuning bij de energietransitie door het ophalen van gegevens met betrekking tot energie en watergebruik. Anderzijds kunnen aan de hand van circulariteitsscans verbindingen gelegd worden tussen bedrijven om optimaal gebruik te maken van reststromen.

Door het in kaart brengen van de verschillende reststromen bij de bedrijven krijgen we een beeld van de totale reststromen binnen een gebied. Hiermee kunnen projecten opgestart worden om alternatieve, duurzame verwerkingsmethoden te ontwikkelen. Zo verduurzamen en optimaliseren bedrijventerreinen, met als ultiem doel 100% circulaire bedrijventerreinen.

 

Dankzij onze online database brengen we energie, water en materialen gemakkelijk in kaart. Deze database wordt gevuld door circulariteitsscans bij bedrijven, waarbij we de bedrijven meenemen in de transitie naar een duurzame toekomst.

 

Voor wie?

Wij geloven dat het ontwikkelen van een circulaire economie pas van de grond komt als zo veel mogelijk spelers meedoen. Uit ervaring weten we de struikelblokken waar organisaties mee te maken hebben bij het opzetten van een circulaire economie. Ook herkennen we de barrières en drivers om draagvlak te creëren bij de MKB. Wij zijn er voor overkoepelende organisaties, zie onze projectmanagement pagina, maar ook voor de MKB, zie onze consultancy pagina.

Ons team

De kracht van InduSym ligt in de uitgebreide kennis die ons team heeft op het gebied van duurzaamheid en circulariteit. Onze kennis gaat door verschillende disciplines heen en verbindt alle touwtjes met elkaar. Specialisme in data-science, milieukunde, bedrijfskunde en sociale wetenschappen zorgen ervoor dat we flexibel meebewegen met de nieuwste trends.

 


Projecten

Kijk op onze projecten pagina voor voorbeelden van samenwerkingen.

Nieuws

De laatste activiteiten van InduSym staan op onze nieuws pagina.

Team

Geïnteresseerd wie er allemaal in ons team zit? Ga naar onze team pagina.

Grondstoffenrotonde

De grondstoffenrotonde van Helmond

Lees verder