Duurzaamheidsscans

Bedrijven lopen er regelmatig tegenaan dat ze de waarde van reststromen niet weten, waardoor ze (duur) voor de verwerking betalen. Reststromen kunnen een waardevolle grondstof zijn voor een ander bedrijf met behulp van Industriële Symbiose. Onze duurzaamheidsscan helpt bij het identificeren van de waarde van reststromen en het vinden van een geschikte match.

Wat is een duurzaamheidsscan?

Een duurzaamheidsscan bestaat uit een interview van ongeveer 1 tot 1,5 uur waarbij we de processen binnen uw bedrijf bespreken. Verder lopen we met u op de locatie langs de processen om een volledig beeld te krijgen van het bedrijf. Na afloop krijgt u van ons een adviesrapport met daarin de gevonden reststromen en diens kansen, en ook andere adviezen omtrent verduurzaming die tijdens het gesprek naar boven zijn gekomen. Vervolgens wordt een account op het reststromenplatform voor u aangemaakt.

Een duurzaamheidsscan bestaat uit:

  • Korte vragenlijst over energie- en watergebruik.
  • Interview van ongeveer 1 tot 1,5 uur.
  • Rondleiding door het bedrijf.
  • Adviesrapport.
  • Ingevuld account op het reststromenplatform.

Duurzaamheidsscan aanvragen

Gezamenlijke aanvraag

De duurzaamheidsscans kunnen ook als collectief worden aangevraagd. Naast het gebruikelijke bedrijfsadvies biedt een gezamenlijke aanvraag de kans voor collectieve projecten in circulariteit. Wij staan open voor zowel exploratieve als gerichte opdrachten: van een eerste inventarisatie naar de mogelijkheden binnen het gebied, tot een vooropgesteld doel voor circulariteit of duurzaamheid.

Neem contact op voor de mogelijkheden binnen uw gebied.


Nieuws

Bekijk onze laatste activiteiten op de nieuws pagina!

Duurzaamheidsscans Laarbeek

Gratis scan voor ondernemers in Laarbeek.

Lees verder